La cireșe

Într-o vară, aproape de Moși, năzdrăvanul Nică pornește spre casa mătușii Mărioara cu gândul că va fura și va mânca unele dintre cele mai bune cireșe văratice din sat. După ce stă pe gânduri cum să facă astfel încât să nu fie prins, se preface că îl caută pe vărul Ioan pentru a merge împreună la scăldat și află de la mătușă că nici Ionică și nici moș Vasile nu sunt acasă.

„-Știi c-am nimerit-o? se gândește atunci Nică. Bine că nu-s acasă; și, de n-ar veni degrabă, și mai bine-ar fi…”

Așa că băiatul își ia rămas bun de la mătușă și se strecoară în grădină cu gândul că trebuie să ia cât mai repede cireșe, apoi să se facă nevăzut. Însă, după un timp, se trezește la tulpina copacului cu mătușa Mărioara tare supărată, amenințându-l cu o nuia în mână: „Stai, măi porcane, că te căptușește ea, Mărioara, acuș!”

O adaptare după Ion Creangă

La cireșe
Episodul 24

Completează, semnează și alege să depui formularul 230 online, fără drumuri la ANAF, pentru NOI!

Dragi prieteni, e din nou perioada în care puteți alege către cine direcționați gratuit cei 3,5% din impozitul anual. Ne-ar plăcea să fim alegerea voastră în acest an, mai ales că știm cât de mult iubiți poveștile! Vă mulțumim!

Ca să facem procesul cât mai ușor, ne-am înscris pe o platformă unde puteți completa online Formularul 230:

Ne găsiți la ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ BIGGER PICTURE.

Desigur, puteți alege să mergeți direct cu formularul completat la ANAF sau îl puteți trimite prin Poștă, cu confirmare de primire. Ne-am bucura să fim primii în gândurile voastre atunci când vine vorba de povești, podcast-uri, materiale educative de calitate și... declarația 230.

Mulțumim!
Echipa de povestitori