POLUAREA AERULUI

Dragi copii, v-ați întrebat vreodată de ce uneori cerul este mai degrabă gri decât albastru sau de ce plutește un miros ciudat în aer? Poluarea este un posibil răspuns pentru că, atunci când aerul pe care îl respirăm este murdar și conține substanțe dăunătoare pentru sănătatea noastră și pentru natură, spunem că este poluat. Sursele pot fi multiple: fumul de la fabrici și centrale, gazele de eșapament de la mașini și camioane, arderea gunoaielor și chiar fumul de la incendii.

Când aerul e poluat oamenii suferă din cauza alergiilor, tușesc sau au dificultăți de respirație, dar și plantele și animalele sunt afectate. De exemplu, ploile acide pot distruge pădurile și polua lacurile și râurile, afectând viețuitoarele care trăiesc acolo.

Vestea bună este că fiecare dintre noi poate ajuta la reducerea poluării aerului! Putem merge pe jos sau cu bicicleta în loc să folosim mașina, putem planta copaci și putem recicla pentru a reduce deșeurile. Folosim transportul public, plantăm copaci și evităm să ardem gunoaie! Fumul rezultat din arderea gunoaielor poluează aerul. Fiecare mic gest contează! Împreună, putem respira un aer mai curat și mai sănătos!

Proiect finanțat din Fondul pentru Mediu în cadrul Programului vizând educaţia şi conştientizarea publicului privind protecția mediului.

POLUAREA AERULUI

www.afm.ro

Poluarea aerului

POLUAREA AERULUI

Cine poluează cel mai mult aerul?

Care sunt principalele efecte ale poluării aerului asupra sănătății umane?

Cele mai multe mașini sunt alimentate cu...

Cărbunii, petrolul, gazele naturale sunt...

Ce este poluarea aerului?

Ce reprezintă cei 3R?

Ce este un incinerator?

Când ardem cărbunii, emitem...

Ce absorb copacii pe măsură ce cresc?

Ce putem face pentru a reduce poluarea aerului?

Ai răspuns corect la

NOU: Resurse educaționale deschise