A fost odată… o echipă fără astâmpăr care se gândea cum să facă astfel încât copiii să râdă mai mult, să învețe lucruri noi și, mai ales, să aibă răbdare să… asculte.
Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture actioneaza in zona de educatie non-formala si cultura. Misiunea noastra este sa producem continut de calitate intr-o maniera moderna si digitala, promovand diversitatea si incluziunea pentru toti copiii, cu sau fara deficienta de auz. Din 2018 dezvoltam afostodata.net, un concept unic in Romania care contine povesti, basme, povestiri, fise de lucru si quiz-uri interactive, in format audio si video (in limba semnelor). Continutul poate fi accesat GRATUIT ca stream, dar si ca download. In plus, punem la dispozitie continutul audio si ca Podcast in iTunes si Spotify.
Incepand cu februarie 2020 platforma a fost omologata ca mijloc de invatare de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru invatamantul primar si gimnazial special si de masa – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020.
PROIECTE ȘI FINANȚĂRI
2019 – Școala de povești – texte literare adaptate înregistrate audio și clipuri video în limba semnelor, o baza digitala educativa cu povești din programa clasei a V-a, Limba și literatura română pentru copiii cu deficienta de auz. Proiect sustinut de Fundația Orange prin programul Lumea prin Culoare și Sunet.
2019 – Intâlniri la marile centre culturale din București – am organizat la British Council Romania primul eveniment de storytelling din Romania care a reunit copii hipoacuzici si copii ascultatori de povesti in acelasi loc. Au urmat Goethe Institut, IHB, Institutul Francez si Institutul Polonez. Intalniri mixte in care facem incluziune cu adevarat intre copii auzitori si copii cu probleme de auz. Ascultam si vedem concomitent povesti (citite de o vedeta – Laura Cosoi, 4Dads, Julia Nagy, Cove, Daddy Cool), si un interpret LMG autorizat (Lena Lazar Dermengiu) dupa care facem activitati legate de povestea respectiva.
2019 – Români de poveste – cu ajutorul START ONG 5 povesti au prins viata pentru toti copiii despre personalitati remarcabile romanesti – George Enescu, Nadia Comaneci, Stefan cel Mare, Henri Coanda si Ion Creanga. Lansarea s-a facut la Muzeul George Enescu, unde marele violinist Alexandru Tomescu a citit povestea lui Enescu si, in prezenta unui public numeros, a interpretat o compozitie pe o vioara care i-a apartinut maestrului.
2020 – Povesti in jurul lumii – sustinut de START ONG – povestea a 10 tari cu fise de lucru, quiz-uri și harti interactive.
2020 – neCUVINTE – Teatru pentru schimbare socială – un proiect cultural sustinut de AFCN in care trupa de teatru de la Scoala Speciala Sfanta Maria din Bucuresti a facut sase luni de repetitii de pantomima si miscare scenica alaturi de actorul Eduard Adam de la Teatrul National din Bucuresti. Rezultatul proiectului a fost un spectacol de teatru gestual (Don Quijote) interpretat pe o scena adevarata si transformat de asemenea si in film de scurt metraj. Un proiect cultural, de INCLUZIUNE prin care am aratat ca talentul acestor copii cu deficienta trebuie sustinut si incurajat, ca pot transmite emotie dincolo de scena chiar si fara cuvinte. A fost o buna modalitate de a produce teatru pentru surzi dar si pentru publicul larg. Prin teatru, copiii scapa de stigmatul dizabilitatii si au acces astfel la o lume fascinanta. Axat pe potentialul creativ a cinci adolescenti hipoacuzici, proiectul a facilitat conturarea unei voci autentice prin arta.
2021 – EDUboost – podcast-uri de bună creștere pentru întreaga familie. Punem în joc teme pentru oameni mari la mintea copiilor, întrebări complicate cu răspunsuri simple. În fiecare lună copiii, părinții și cadrele didactice vor descoperi câte un episod nou, educativ și distractiv despre teme precum bunătate, mediu, voluntariat și implicare, cum ne raportăm la persoanele cu dizabilități, educație finaciară și multe altele. Un proiect sprijinit de Raiffeisen Comunitati.
ECHIPA
Suntem gata oricând să stăm la povești. Dacă îți place ce facem și vrei să facem lucruri împreună, ne poți scrie pe adresa de email: contact@afostodata.net.
Ne gasiti pe FB pe Afostodata (o comunitate de 30.000 de oameni) si evident, pe site, pe www.afostodata.ro, la orice ora din zi si din noapte, in orice loc din Romania sau din lume va aflati.
Nu uitați, toate povestile incep cu…A fost odata!