Drepturile copilului

Drepturile copilului

Echipa #AFostOdata explică copiilor drepturile lor fundamentale prin intermediul a 4 podcast-uri pornind de la un text-simbol, Micul Prinț.  

Dreptul copiilor la joc, timp liber și activități recreative, Dreptul copiilor la securitate și protecție socială, Dreptul la informație și Dreptul la educație sunt scrise de jurnaliști, scriitori și profesori – Diana Popescu, Miruna Meiroșu, Iulia Mândașescu, Andra&Radu Lupaescu.
 
Sound design-ul este realizat de Valentin Eduard Panduru. Voci: Ștefania Cristina Mihăilescu, Petra, Ana și Valentin Panduru. 

Podcast-urile au fost traduse și în limba franceză. 
 
Pe lânga cele 4 podcast-uri am avut si întâlniri online și offline cu copiii în care am vorbit despre Convenția privind Drepturile Copiilor și despre participarea lor în societate.
 
 
 

Expoziție interactivă

În luna noiembrie  2021 am organizat o expoziție în aer liber alături de Institutul Francez și Ambasada Franței în România, dedicată seriei de podcast-uri despre drepturile copiilor.  

Proiectul a făcut parte din a cincea ediție a Festivalului Internațional al Culturilor Digitale.

Vizitatorii și trecătorii au scanat un QR Code afișat pe panourile de la Institut prin intermediul camerei foto a telefonului şi au ascultat podcast-uri originale despre patru drepturi ale copiilor: educație, joc, timp liber și activități recreative, dreptul la informație și dreptul la securitate și protecție socială.

Un proiect implementat prin:
 
Drepturile copilului
Drepturile copilului