EduBoost Despre

Am pus în joc teme pentru oameni mari la mintea copiilor, întrebări complicate cu răspunsuri simple, sub formă de podcast-uri moderne, ilustrate sonor. Seria a debutat cu 8 podcast-uri ce pun în discuție teme de educație civică și a continuat cu 4 podcast-uri în care se explică drepturile copiilor. Textele sunt scrise de jurnaliști, antreprenori, scriitori, citite pe voci și ilustrate sonor de Valentin Eduard Panduru. Fiecare podcast a fost dezbătut în peste 10 întâlniri online și offline cu elevi din toată țara.

Teme de educație civică: ce este bunătatea, cum să fii în siguranța pe internet, cum să te raportezi la persoanele cu dizabilități, ce înseamnă banii, despre anturaj, ce înseamna responsabilitatea.

Drepturile copilului: educație, joc, informație, securitate.

Seria se îmbogățește permanent cu podcast-uri noi pe care te invităm să le asculți pe site, Spotify sau iTunes. De asemenea, textele sunt adaptate și pentru nivelul de înțelegere al copiilor cu deficiență de auz și sunt traduse în limba semnelor pe contul nostru de Youtube.

Proiectul a fost nominalizat la Webstock Awards 2021, categoria Podcasts.

Beneficiari

Temele pe care le punem în discuție pot fi folosite la orele de dezvoltare personală sau educație civică și socială, acasă și la școală. Beneficiarii direcți sunt cei peste 180 elevi care au participat la întâlnirile noastre online și offline, cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani. De asemenea, elevii celor 13 școli speciale din toată țara și toți copiii care ascultă povești pe www.afostodata.ro. Nu în ultimul rând, beneficiarii indirecți sunt cadrele didactice care pot folosi conținuturile la școală și părinții care ăși doresc să asculte povești alături de cei mici.

un proiect susținut de

EduBoost Despre

prin programul lumea prin culoare si sunet.

EduBoost Despre