Exploratori de poveste

Echipa de povestitori #AfostOdata a lansat cu susținerea Fundației Bosch România expoziția interactivă și incluzivă Exploratori de poveste dedicată românilor Grigore Antipa și Emil Racoviță.

Expoziția se adresează familiilor cu copii pasionați de științele naturii și îmbină mai multe tehnologii multimedia cu poveste, experimente, jocuri senzoriale și elemente digitale. Conținutul poate fi un bun prilej de joacă în familie în cel mai vizitat muzeu din București.

Expoziția face parte din traseul de vizitare al muzeului și este completată cu indicii digitale care îi vor provoca pe copii să descopere o mulțime de informații valoroase despre cei doi exploratori. Este o călătorie în timp regizată de scenografa Bogdana Pascal care începe din școală și se termină într-un laborator de studiu unde copiii se vor putea juca, experimentând cu ajutorul celor cinci simțuri.

Poveștile de viață ale celor doi exploratori sunt uimitoare nu doar pentru copii, cât și pentru adulți.

Grigore Antipa este omul care a reușit să aducă magia naturii în mijlocul orașului cu scopul de a educa generațiile viitoare să iubească, să protejeze și să respecte natura. Biolog, ihtiolog, ecolog, oceanolog și profesor universitar, Grigore Antipa este românul care a inventat dioramele, acele vitrine 3 D în care speciile sunt prezentate în funcție de habitatul lor și proiectate pe un fundal pictat. Multe dintre ele se regăsesc încă la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

El a fost coleg de bancă, la Iași, cu Emil Racoviță, iar prietenia lor din anii de școală i-a legat întreaga viață.

Emil Racoviță a avut o viață desprinsă din cărțile de aventuri. A ajuns aproape de Polul Sud, s-a scufundat pe fundul mărilor și a transformat studierea viețuitoarelor din peșteri într-o nouă știință.

Exploratori de poveste
Exploratori de poveste
Exploratori de poveste