HUB-ul CU POVEȘTI

La începutul anului 2021, Cartier Hub Drumul Taberelor a găzduit atelierele noastre de muzică, teatru, literatură și dezvoltare personală. Un loc de poveste, prietenos și creativ, unde copiii cu și fără deficiență de auz din sectorul 6 s-au întâlnit, s-au cunoscut și s-au jucat dincolo de preconcepția deficienței, chiar în comunitatea în care locuiesc. Lupta împotriva prejudecăților trebuie sa înceapă de la exemplul personal, de la nivelul comunității.  

Beneficiarii direcți ai acestui proiect au provenit din 8 școli din sectorul 6: 59, 169, 155, 279, 206, 311, 197 și Școala Specială pentru deficienți de Auz Sfânta Maria și 2 after schools – Corina Afterschool și Adeland Afterschool.  Cei mai mici copii au 5 ani, cei mai mari sunt în clasa a VIII-a. Pentru a respecta restricțiile impuse de pandemie, numărul lor a fost în medie 20/ întâlnire, iar numărul total al copiilor care au participat direct la atelierele noastre offline a fost de 122 de copii, cu sau fără deficiență de auz. 

*Cartier Hub este un spațiu dedicat comunității aflat în Centrul Comercial Drumul Taberelor, de pe strada Brașov, nr.  25, sector 6. 

Atelier de percuție

27 IANUARIE 2021

Primul nostru atelier despre istoria năstrușnică a tobelor a ridicat în picioare până și cadrele didactice care însoțeau copiii din sectorul 6! Copiii din mai multe școli, nr. 59, 169, 311 si 197 și Adeland Afterschool au descoperit Cartier Hub și echipa A fost odată.

Atelier de #comunicare #nonviolentă

4 FEBRUARIE 2021

Un atelier facilitat de Lacramioara Ocunschi în care, prin joc, copiii au înțeles de ce sunt nervoşi în anumite situaţii. 

Atelierul Cu emoțiile la control

11 FEBRUARIE 2021

Atelierul Cu emoțiile la control susținut de Roxana Grigorean, psihoterapeut. Alături de copiii de la Școala Specială pentru Deficienți de Auz Sfânta Maria am învățat să ne exprimăm emoțiile printr-o tehnică creativă.

Ziua Internațională a Cititului Împreună

11 FEBRUARIE 2021,

Am sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună. Un atelier-lectură cu echipa A fost odată și copiii de la Corina Club Afterschool din sectorul 6.

Atelier de #TEATRU #GESTUAL

17 FEBRUARIE 2021

Alături de noi a fost trupa #neCUVINTE, trupa de teatru gestual de la Școala Specială Sfânta Maria din sectorul 6. Eduard Adam, actor la TNB i-a învățat pe copiii de la Școala 169 și Sfânta Maria elemente de mimică și pantomimă.

LUNA IUBIRII - Atelier de storytelling

25 FEBRUARIE 2021

Ne-am bucurat de Legenda lui Dragobete împreună cu copiii de Școala Specială Sfânta Maria și Afterschool Adeland.

Atelier de #Mărțișor

1 MARTIE 2021

Echipa de povestitori A fost odată a organizat un super atelier în care am discutat despre legendele și obiceiurile de 1 Martie.