Români de poveste
Ziua Culturii Naționale

Pornind de la ideea că dăm viață personalităților din manuale și busturilor din parc, explicăm copiilor și adulților viața unor români-simbol din domenii diferite, de ieri și de azi, care au pus România pe harta lumii: Mihai Eminescu, Ion Creangă, George Enescu, Al. I. Cuza, Henri Coandă, Constantin Brancuși, Ștefan cel Mare, Nadia Comăneci, Ecaterina Teodoroiu, Smaranda Brăescu, Sofia Nădejde, Ana Maria Brânză, Hariclea Darclée.

Români de poveste este un proiect care presupune activarea spațiului public și creșterea unui nou tip de consumatori culturali (copii și tineri) într-o manieră digitală, prin intermediul diferitelor tipuri de tehnologii multimedia și a educatiei estetice – PODCAST, QR code, Video LSR, artă vizuală.

În perioada 15/31 ianuarie 2023 trecătorii au putut accesa expoziția outdoor interactivă, plasata pe Calea Victoriei 151 (Casa Cesianu – Filipescu) prin scanarea unui QR code. Ilustrațiile originale au fost realizate de artista Adriana Dănilă. Lansarea a avut loc pe 15 ianuarie 2023 și peste 30 de copii cu și fără deficiență de auz s-au bucurat de un atelier, dar și de prezența actriței Monica Davidescu. 

Romani de poveste Expozitie