Scoala de povesti despre

În intervalul 2019 – 2020 am realizat o bază digitală educativă cu 15 fișe de lucru, 15 povești audio și 15 povești traduse în limba semnelor române, respectând Programa școlară a clasei a V-a, Limba și literatura română. Fiecare poveste audio este citită pentru copii de o vedetă îndrăgită: Andi Moisescu, Marius Constantinescu, Daddy Cool, Prințesa urbană, Eduard Adam, Diana Cosmin, Daniela Morari etc. Fișele de lucru se află la finalul fiecărui text adaptat și pot fi descărcate pentru a fi rezolvate la școală sau acasă.

Începând cu februarie 2020 platforma a fost omologată pentru această secțiune ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020, învățământ special pentru Deficienți de Auz și 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienți de Vedere, dar si pentru învățământul de masă.

Conținuturile sunt preluate și pe site-ul Autorității Naționale pentru drepturile persoanelor cu dizabilității, copii și adopții.

Proiectul a fost nominalizat la Gala societății civile categoriile Incluziune social și New Entry.

Conținuturile audio pot fi ascultate pe site, iTunes sau Spotify, iar cele în limba semnelor pot fi urmărite pe contul nostru de Youtube.

Beneficiari

Elevii școlilor speciale din toată țara, copiii care au participat la sesiunile de storytelling mixt pe care le-am organizat, copii de 7-16 ani care își încep lectura școlară ascultând adaptarea textelor, cadre didactice care pot alege o metodă modernă de a-i atrage pe elevi spre lectură, părinți care își doresc să asculte / vizioneze alături de copiii lor povești.

un proiect susținut de

Scoala de povesti despre

prin programul Lumea prin culoare si sunet.

Scoala de povesti despre