Scoala de povesti despre

Am realizat alături de Fundația Orange prin programul Lumea prin Culoare și Sunet o bază digitală educativă cu 15 fișe de lucru, 15 povești audio și 15 povești traduse în limba semnelor române, respectând Programa școlară a clasei a V-a, Limba și literatura română. 

În februarie 2020 platforma a fost omologată pentru această secțiune ca mijloc de învățare de Ministerul Educației pentru învățământul primar și gimnazial – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020, învățământ special pentru Deficienți de Auz și 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienți de Vedere, dar si pentru învățământul de masă.

Ne bucurăm să continuăm acest demers în 2022 alături de Fundația Nouă Ne Pasă cu încă 8 texte școlare: Aleodor Împărat, Legendele Olimpului, Vrăjitorul din Oz, Popa Tanda, Iarna, Baltagul, Robinson Crusoe și O scrisoare pierdută. Spor la învățat!

Conținuturile sunt preluate și pe site-ul Autorității Naționale pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, copii și adopții.

Proiectul a fost nominalizat la Gala societății civile categoriile Incluziune social și New Entry.

Conținuturile audio pot fi ascultate pe site, iTunes sau Spotify, iar cele în limba semnelor pot fi urmărite pe contul nostru de Youtube.

Beneficiari

Elevii școlilor speciale din toată țara, copii de 7-16 ani care își încep lectura școlară ascultând adaptarea textelor, cadre didactice care pot alege o metodă modernă de a-i atrage pe elevi spre lectură, părinți care își doresc să asculte / vizioneze alături de copiii lor povești.

Scoala de povesti despre