Solutii pentru comunitate

Soluții pentru comunitate

Afostodata.ro pune la dispozitia copiilor si profesorilor materiale multimedia conexe care sa-i ajute in descoperirea notiunilor privind sustenabilitatea, schimbările climatice și mediul.

Prin Eduboost transformam termeni si concepte abstracte si dezvoltam capacitatatea copiilor de a opera cu ele. Incercam zezvoltarea unei atitudini pozitive referitoare la valorile promovate de fiecare podcast in parte, dar si promovarea unui mod de invatare modern, diferit de cel clasic scolar, cresterea nivelului de educatie non-formal, prin discurs de tip podcast cu care ei sunt familiarizati. (usor de ascultat oricand, in orice colt al tarii de pe telefon sau de pe tableta).

În perioada FEBRUARIE – MAI 2023, caravana EDUboost a ajuns în 6 școli din București.

Grație finanțării Synevo România și Asociația Medicover, 200 de elevi din școli de masă și din învățământul special au participat la atelierele noastre de educație non-formală.

Tema atelierelor pleacă de la 5 podcast-uri postate pe afostodata.ro despre: POLUAREA APELOR CU PLASTIC, DISCRIMINAREA, VALORILE COMUNITATII, RISIPA ALIMENTARA, CONECTAREA LA NATURA.

Proiect incluziv

Întregul conținut este tradus și în limba semnelor române și poate fi accesat pe canalul de youtube A fost odată sub formă de slog.

Bazându-se pe informațiile atent structurate pe platforma https://afostodata.ro/eduboost-podcast-de-buna-crestere/, pe fișe și quiz-uri interactive, proiectul susține elevii și cadrele didactice în Săptămâna Verde precum și în alte activități despre sustenabilitate care pot fi abordate la clasă sau acasă.

Proiect finanțat de:

Solutii pentru comunitate
Solutii pentru comunitate
Solutii pentru comunitate