Cine suntem?

Cine suntem?

Trupa de teatru gestual neCUVINTE este formată din cinci adolescenți talentați de la Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria” din București – Alex Minea, Bogdan Vasiliu, Daniela Lincă, Marian Ciurlea și Maya Scarlat. Coordonatorul trupei este profesoara de limba și literatura română Cristina Gîrniceanu. Trupa a câștigat premii la festivalurile pentru elevi, fiind în competiție directă cu copii auzitori, fără deficiențe.

  • În 2014 – Festivalul Național de teatru pentru elevi, ”George Constantin” – Marele Premiu și Trofeul Festivalului cu Visul unui pierde – vară.
  • În 2018 – Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța – spectacolul Ceilalți muzicanți din Bremen a fost nominalizat pentru Marele Premiu și a obținut Premiul Special al juriului.
  • Anul 2019 – două premii – Visul lui Don Quijote a obținut Marele premiu și Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal masculin la Festivalul Național de teatru pentru elevi ”George Constantin”.

Cine suntem?

neCUVINTE – Teatru pentru schimbare socială – este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în care trupa va face șase luni de repetiții de pantomimă și mișcare scenică alături de actorul Eduard Adam de la Teatrul Național din București. Rezultatul proiectului va fi un spectacol de teatru gestual (Don Quijote) care va fi interpretat pe o scenă adevărată.

Cine suntem?

Un proiect cultural, de INCLUZIUNE prin care vrem să arătăm că talentul acestor copii trebuie susținut și încurajat, că pot transmite emoție dincolo de scenă chiar și fără cuvinte. O bună modalitate de a produce teatru pentru surzi dar și pentru publicul larg. Prin teatru, copiii scapă de stigmatul dizabilității și au acces astfel la o lume fascinantă.

 

Completează, semnează și alege să depui formularul 230 online, fără drumuri la ANAF, pentru NOI!

Dragi prieteni, e din nou perioada în care puteți alege către cine direcționați gratuit cei 3,5% din impozitul anual. Ne-ar plăcea să fim alegerea voastră în acest an, mai ales că știm cât de mult iubiți poveștile! Cu ajutorul vostru de anul trecut am reușit să lansăm noul nostru site afostodata.ro, platforma pe care ne e așa de drag să intrăm acum. Avem planuri mari și pentru 2022, așa că alegerea voastră va conta!

Ca să facem procesul cât mai ușor, ne-am înscris pe o platformă unde puteți completa online Formularul 230:

Ne găsiți la ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ BIGGER PICTURE.

Desigur, puteți alege să mergeți direct cu formularul completat la ANAF sau îl puteți trimite prin Poștă, cu confirmare de primire. Ne-am bucura să fim primii în gândurile voastre atunci când vine vorba de povești, podcast-uri, materiale educative de calitate și... declarația 230.

Mulțumim!
Echipa de povestitori