Șoarecele și pisica

Ca toate poveștile și aceasta începe cu a fost odată un șoarece care trăia sub același acoperiș cu o pisică.

Într-o zi, șoarecele i-a spus pisicii că a găsit o bucată mare și apetisantă de slănină, dar are nevoie de ajutor ca să o care până acasă. Zis și făcut. Prietenii au adus-o împreună și au lăsat-o în pivniță cu gândul că se apropie iarna friguroasă și o să le prindă foooarte bine.

Într-o zi, pisica s-a aranjat, și-a curățat blănița și a plecat de acasă, spunându-i șoarecelui că e invitată la o vecină care dă petrecere. Dar ce crezi că a făcut, de fapt, pisica?

Ei bine, a sărit pe ferăstruica de la pivniță, a înșfăcat bucata de slănină și a mâncat un sfert din ea repede-repede. Apoi, s-a lins pe botic și a pornit fericită la plimbare pe străduțele din oraș.

– Ei, cum a fost? a întrebat-o șoarecele când a ajuns înapoi acasă.

– Mi-nu-na-tă!

– Minunată, ce?

– Îîîî… Masa… Petrecerea…. s-a fâstâcit pisica în răspunsuri.

Și tot așa, după câtva timp, pisica și-a aranjat din nou blănița și iar s-a oprit să mănânce o bucată de slănină. Pur și simplu nu se putea abține, era… atât de gustoasă. Ba mai mult, într-o zi pisica noastră nu a mai ieșit din pivniță până nu a terminat toată slănina.

Dar a venit și timpul ca șoarecele să coboare în pivniță să ia slănina, căci afară ningea cu fulgi mari. Însă mare i-a fost mirarea când, ia slănina de unde nu-i! Politicos, a întrebat pisica dacă știe ceva. Lingându-se pe bot, la amintirea  gustului de slănină, ea i-a răspuns:

– Ei bine, dar tu n-ai ghicit ce era cu petrecerile mele cu mâncărurile grozave de care ți-am povestit? Îndrăznește numai să mă cerți, că acum te înhaț și pe tine!

Șoarecele abia a avut timp să se furișeze pe lângă coada pisicii și să fugă prin nămeții de afară. De atunci, niciun șoarece de pe lume n-a mai trăit în pace sub același acoperiș cu vreo pisică.

https://youtu.be/pBbdSAtZUiE

Adaptare după povestea suedeză ȘOARECELE ȘI PISICA, apărută la Editura Vox, Interpretare – Claudia Lungu

 

Completează, semnează și alege să depui formularul 230 online, fără drumuri la ANAF, pentru NOI!

Dragi prieteni, e din nou perioada în care puteți alege către cine direcționați gratuit cei 3,5% din impozitul anual. Ne-ar plăcea să fim alegerea voastră în acest an, mai ales că știm cât de mult iubiți poveștile! Cu ajutorul vostru de anul trecut am reușit să lansăm noul nostru site afostodata.ro, platforma pe care ne e așa de drag să intrăm acum. Avem planuri mari și pentru 2022, așa că alegerea voastră va conta!

Ca să facem procesul cât mai ușor, ne-am înscris pe o platformă unde puteți completa online Formularul 230:

Ne găsiți la ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ BIGGER PICTURE.

Desigur, puteți alege să mergeți direct cu formularul completat la ANAF sau îl puteți trimite prin Poștă, cu confirmare de primire. Ne-am bucura să fim primii în gândurile voastre atunci când vine vorba de povești, podcast-uri, materiale educative de calitate și... declarația 230.

Mulțumim!
Echipa de povestitori