Liliacul nerecunoscător

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu a fost odată… un liliac care zbura de colo până colo, în toate părțile, văitându-se de frig. Auzindu-l, vulturul, de care se temeau şi ascultau toate păsările cerului, l-a întrebat:

– Ce-i cu tine, liliacule, de ce tremuri tot timpul?

– Mi-e frig, nu vezi ce golaş sunt? Toate păsările sunt împodobite cu pene, numai eu sunt așa! i-a răspuns liliacul supărat.

– Dar tu nu eşti pasăre… cu toate acestea, o să încerc să te ajut.

Așa că vulturul, mai-marele păsărilor, a chemat toate înaripatele și a reuşit să le convingă să-i ofere liliacului măcar câte o pană, ca să-l ferească de frig. Deodată, liliacul s-a pomenit cu stoluri de păsări, care mai de care mai dornice să-i ofere cu generozitate câte o pană, încât a ajuns mai frumos decât oricare dintre ele. Chiar și Pasărea-paradisului era geloasă pe frumusețea lui!

Spre uimirea tuturor, liliacul s-a repezit în zbor deasupra unei ape, să se oglindească și a rămas cu ochii ațintiți multă vreme asupra propriului său chip din apă. Îi plăcea ce vedea.

De a doua zi însă totul s-a schimbat.

Dacă până atunci era rușinos, din ziua în care păsările l-au împodobit cu pene, animăluțul a devenit înfumurat şi răutăcios. Se plimba mereu cu nasul pe sus și nu răspundea nici măcar la „Bună ziua”.

Aflând de această schimbare de comportament, vulturul a chemat din nou păsările la întâlnire, însă liliacul nu a vrut să se ducă. Supărate, înaripatele au decis să își penele înapoi. Aşa cum se grăbiseră să i le dăruiască, tot așa fiecare zburătoare se repezi să-şi ia pana înapoi.

Neputincios, liliacul a trebuit să înapoieze fiecare pană. De ruşine, când s-a văzut iarăşi dezgolit, și-a întins larg aripile şi a zburat departe, departe, ca să se ascundă şi până în ziua de astăzi nu mai apare decât noaptea.

Adaptare după o povestea australiană

Completează, semnează și alege să depui formularul 230 online, fără drumuri la ANAF, pentru NOI!

Dragi prieteni, e din nou perioada în care puteți alege către cine direcționați gratuit cei 3,5% din impozitul anual. Ne-ar plăcea să fim alegerea voastră în acest an, mai ales că știm cât de mult iubiți poveștile! Cu ajutorul vostru de anul trecut am reușit să lansăm noul nostru site afostodata.ro, platforma pe care ne e așa de drag să intrăm acum. Avem planuri mari și pentru 2022, așa că alegerea voastră va conta!

Ca să facem procesul cât mai ușor, ne-am înscris pe o platformă unde puteți completa online Formularul 230:

Ne găsiți la ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ BIGGER PICTURE.

Desigur, puteți alege să mergeți direct cu formularul completat la ANAF sau îl puteți trimite prin Poștă, cu confirmare de primire. Ne-am bucura să fim primii în gândurile voastre atunci când vine vorba de povești, podcast-uri, materiale educative de calitate și... declarația 230.

Mulțumim!
Echipa de povestitori