Episodul 11 – Despre DREPTUL LA EDUCAȚIE

Salut! Astăzi povestim despre dreptul la educație. Sună complicat, nu-i așa? Dacă ai citit vreodată Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupery, atunci știi deja că toți oamenii mari au fost mai întâi copii, așa cum și tu într-o zi vei fi la fel de mare ca ei.

Atunci când mergi la școală, te antrenezi ca atunci când vei fi mare să fii cât mai bun, iar pregătirea asta poartă numele de EDUCAȚIE – adică toate lucrurile pe care le înveți în timp din cărți și de la doamna învățătoare. Când înveți să citești, să scrii sau să calculezi, se numește că lucrezi la educația ta. Pentru că acum mergi la școală, când vei avea o slujbă sau chiar afacerea ta, și îi vei putea ajuta și pe cei din jurul tău. Iată de ce e important să ai o educație.

Te întrebi ce se întâmplă atunci când cineva nu reușește să meargă la școală? Hai să găsim împreună răspunsul ascultând povestea lui Ștefănuț.

Producție audio – Valentin Panduru

Descarcă fișa următoare pentru a afla mai multe informații despre drepturile copilului și pentru a asculta podcast-ul și în limba franceză:

FIȘĂ DREPTURILE COPILULUI

EDUboost

podcastul de bună creștere susținut de

Episodul 11 - Despre DREPTUL LA EDUCAȚIE

Completează, semnează și alege să depui formularul 230 online, fără drumuri la ANAF, pentru NOI!

Dragi prieteni, e din nou perioada în care puteți alege către cine direcționați gratuit cei 3,5% din impozitul anual. Ne-ar plăcea să fim alegerea voastră în acest an, mai ales că știm cât de mult iubiți poveștile! Cu ajutorul vostru de anul trecut am reușit să lansăm noul nostru site afostodata.ro, platforma pe care ne e așa de drag să intrăm acum. Avem planuri mari și pentru 2022, așa că alegerea voastră va conta!

Ca să facem procesul cât mai ușor, ne-am înscris pe o platformă unde puteți completa online Formularul 230:

Ne găsiți la ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ BIGGER PICTURE.

Desigur, puteți alege să mergeți direct cu formularul completat la ANAF sau îl puteți trimite prin Poștă, cu confirmare de primire. Ne-am bucura să fim primii în gândurile voastre atunci când vine vorba de povești, podcast-uri, materiale educative de calitate și... declarația 230.

Mulțumim!
Echipa de povestitori