Episodul 11 – Despre DREPTUL LA EDUCAȚIE

Salut! Astăzi povestim despre dreptul la educație. Sună complicat, nu-i așa? Dacă ai citit vreodată Micul Prinț de Antoine de Saint-Exupery, atunci știi deja că toți oamenii mari au fost mai întâi copii, așa cum și tu într-o zi vei fi la fel de mare ca ei.

Atunci când mergi la școală, te antrenezi ca atunci când vei fi mare să fii cât mai bun, iar pregătirea asta poartă numele de EDUCAȚIE – adică toate lucrurile pe care le înveți în timp din cărți și de la doamna învățătoare. Când înveți să citești, să scrii sau să calculezi, se numește că lucrezi la educația ta. Pentru că acum mergi la școală, când vei avea o slujbă sau chiar afacerea ta, și îi vei putea ajuta și pe cei din jurul tău. Iată de ce e important să ai o educație.

Te întrebi ce se întâmplă atunci când cineva nu reușește să meargă la școală? Hai să găsim împreună răspunsul ascultând povestea lui Ștefănuț.

Producție audio – Valentin Panduru

Descarcă fișa următoare pentru a afla mai multe informații despre drepturile copilului și pentru a asculta podcast-ul și în limba franceză:

FIȘĂ DREPTURILE COPILULUI

EDUboost

podcastul de bună creștere susținut de

Episodul 11 - Despre DREPTUL LA EDUCAȚIE