Episodul 12 – Despre DREPTUL LA PROTECȚIE

Ce este un drept și cum adică… TREBUIE să îl respectăm?

Ei bine, când vorbim de un drept ne referim la o regulă pe care oamenii trebuie să o respecte pentru a nu se supăra unii pe alții, e ca atunci când ești în parc și aștepți să îți vină rândul la tobogan pentru că toți copiii au dreptul să se urce, nu doar tu.

Oamenii au inventat, deci, drepturi ca să avem mai multă grijă unii de alții, să ne respectăm și să fim egali nu doar în parc, ci peste tot. Pentru a respecta un drept e nevoie să cunoști și să aplici câteva reguli ușor de înțeles. Nu doar tu, ci toți oamenii din societate.

Știai că și copiii au drepturi? Da, indiferent de locul în care s-au născut, copiii au dreptul la Educație, Familie, Securitate și Protecție, Informație, Nutriție, Asistență Medicală, Timp Liber, Participare, Nume și Naționalitate.

În cuvinte mai simple, copiii au dreptul să meargă la școală, să facă parte dintr-o familie iubitoare, să fie protejați, să nu li se vorbească urât, să nu fie loviți, să mănânce sănătos, să participe la activități distractive în timpul liber, să se odihnească.

Descarcă fișa următoare pentru a afla mai multe informații despre drepturile copilului și pentru a asculta podcast-ul și în limba franceză:

FIȘĂ DREPTURILE COPILULUI

EDUboost

podcastul de bună creștere susținut de

Episodul 12 - Despre DREPTUL LA PROTECȚIE