DREPTUL LA PROTECȚIE

Ce este un drept și cum adică… TREBUIE să îl respectăm? Ei bine, când vorbim de un drept ne referim la o regulă pe care oamenii trebuie să o respecte pentru a nu se supăra unii pe alții, e ca atunci când ești în parc și aștepți să îți vină rândul la tobogan pentru că toți copiii au dreptul să se urce, nu doar tu. Oamenii au inventat, deci, drepturi ca să avem mai multă grijă unii de alții, să ne respectăm și să fim egali nu doar în parc, ci peste tot. Pentru a respecta un drept e nevoie să cunoști și să aplici câteva reguli ușor de înțeles. Nu doar tu, ci toți oamenii din societate. Știai că și copiii au drepturi? Da, indiferent de locul în care s-au născut, copiii au dreptul la Educație, Familie, Securitate și Protecție, Informație, Nutriție, Asistență Medicală, Timp Liber, Participare, Nume și Naționalitate. În cuvinte mai simple, copiii au dreptul să meargă la școală, să facă parte dintr-o familie iubitoare, să fie protejați, să nu li se vorbească urât, să nu fie loviți, să mănânce sănătos, să participe la activități distractive în timpul liber, să se odihnească.

AFLĂ MAI MULTE!

SCANEAZĂ QR CODE -UL DIN FIȘA DE MAI JOS ȘI POȚI ASCULTA PODCASTUL ȘI ÎN LIMBA FRANCEZĂ!

EDUboost

podcastul de bună creștere susținut de

DREPTUL LA PROTECȚIE

Completează, semnează și alege să depui formularul 230 online, fără drumuri la ANAF, pentru NOI!

Dragi prieteni, e din nou perioada în care puteți alege către cine direcționați gratuit cei 3,5% din impozitul anual. Ne-ar plăcea să fim alegerea voastră în acest an, mai ales că știm cât de mult iubiți poveștile! Vă mulțumim!

Ca să facem procesul cât mai ușor, ne-am înscris pe o platformă unde puteți completa online Formularul 230:

Ne găsiți la ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ BIGGER PICTURE.

Desigur, puteți alege să mergeți direct cu formularul completat la ANAF sau îl puteți trimite prin Poștă, cu confirmare de primire. Ne-am bucura să fim primii în gândurile voastre atunci când vine vorba de povești, podcast-uri, materiale educative de calitate și... declarația 230.

Mulțumim!
Echipa de povestitori