Episodul 2 – Despre INCLUZIUNE

Hei…tu știi ce este incluziunea? Ai auzit vreodată acest cuvânt? Poate acasă? Poate la școală? Sau poate ai citit, demult într-o carte? Dacă știi deja ce înseamnă, poți spune cu voce tare, iar dacă nu ești sigur, iată o explicație pe înțelesul tuturor! Incluziunea înseamnă să îi accepți pe oamenii diferiți de tine, chiar dacă acele diferențe ți se par ciudate.

Când te joci cu copiii care au altă culoare a pielii sau altă religie, când te împrietenești cu cineva care are o dizabilitate, care nu poate să vorbească, să audă sau să meargă, iar pe tine nu te deranjează că vă petreceți timpul împreună și să-i dai din ciocolata ta. Atunci ești tolerant, prietenos și gata să îi incluzi și pe ceilalți în jocurile tale. Când prietenul tău diferit are nevoie de o mână de ajutor sau îi iei apărarea în fața celorlalți – ei bine atunci vorbim de incluziune.

Gândește-te la asta ca la o rețetă de prăjitură magică. Ca să-ți iasă ai nevoie de ingrediente precum prietenie, bunătate, respect, vorbe frumoase și răbdare. Dacă amesteci toate aceste ingrediente o să îți iasă o prăjitură delicioasă numită incluziune. Iar tu o vei putea împărți cu cei din clasă, cu prietenii, colegii și familia. 

Și partea cea bună, știi care e? Cu cât veți mânca mai mult din acest desert delicios, cu atât nu se va termina niciodată. Doar ți-am zis, incluziunea este o prăjitură magică, la fel cum sunt și poveștile. Iar atunci când vei gusta din această prăjitură, te vei simți bine și toată lumea o să te admire, pentru ca hei! e chiar cool să te joci cu ceilalți copii, indiferent cum sunt ei. Ascultă podcast-ul în întregime și spune-ne dacă te-ai prins care e rețeta magică!

EDUboost

podcastul de buna creștere susținut de

Episodul 2 - Despre INCLUZIUNE