Episodul 2 – Despre INCLUZIUNE

Hei…tu știi ce este incluziunea? Ai auzit vreodată acest cuvânt? Poate acasă? Poate la școală? Sau poate ai citit, demult într-o carte? Dacă știi deja ce înseamnă, poți spune cu voce tare, iar dacă nu ești sigur, iată o explicație pe înțelesul tuturor! Incluziunea înseamnă să îi accepți pe oamenii diferiți de tine, chiar dacă acele diferențe ți se par ciudate.

Când te joci cu copiii care au altă culoare a pielii sau altă religie, când te împrietenești cu cineva care are o dizabilitate, care nu poate să vorbească, să audă sau să meargă, iar pe tine nu te deranjează că vă petreceți timpul împreună și să-i dai din ciocolata ta. Atunci ești tolerant, prietenos și gata să îi incluzi și pe ceilalți în jocurile tale. Când prietenul tău diferit are nevoie de o mână de ajutor sau îi iei apărarea în fața celorlalți – ei bine atunci vorbim de incluziune.

Gândește-te la asta ca la o rețetă de prăjitură magică. Ca să-ți iasă ai nevoie de ingrediente precum prietenie, bunătate, respect, vorbe frumoase și răbdare. Dacă amesteci toate aceste ingrediente o să îți iasă o prăjitură delicioasă numită incluziune. Iar tu o vei putea împărți cu cei din clasă, cu prietenii, colegii și familia. 

Și partea cea bună, știi care e? Cu cât veți mânca mai mult din acest desert delicios, cu atât nu se va termina niciodată. Doar ți-am zis, incluziunea este o prăjitură magică, la fel cum sunt și poveștile. Iar atunci când vei gusta din această prăjitură, te vei simți bine și toată lumea o să te admire, pentru ca hei! e chiar cool să te joci cu ceilalți copii, indiferent cum sunt ei. Ascultă podcast-ul în întregime și spune-ne dacă te-ai prins care e rețeta magică!

EDUboost

podcastul de buna creștere susținut de

Episodul 2 - Despre INCLUZIUNE

Completează, semnează și alege să depui formularul 230 online, fără drumuri la ANAF, pentru NOI!

Dragi prieteni, e din nou perioada în care puteți alege către cine direcționați gratuit cei 3,5% din impozitul anual. Ne-ar plăcea să fim alegerea voastră în acest an, mai ales că știm cât de mult iubiți poveștile! Cu ajutorul vostru de anul trecut am reușit să lansăm noul nostru site afostodata.ro, platforma pe care ne e așa de drag să intrăm acum. Avem planuri mari și pentru 2022, așa că alegerea voastră va conta!

Ca să facem procesul cât mai ușor, ne-am înscris pe o platformă unde puteți completa online Formularul 230:

Ne găsiți la ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ BIGGER PICTURE.

Desigur, puteți alege să mergeți direct cu formularul completat la ANAF sau îl puteți trimite prin Poștă, cu confirmare de primire. Ne-am bucura să fim primii în gândurile voastre atunci când vine vorba de povești, podcast-uri, materiale educative de calitate și... declarația 230.

Mulțumim!
Echipa de povestitori