RECICLAREA DEȘEURILOR ELECTRONICE

Te-ai întrebat vreodată unde ajunge mașinuța cu telecomandă după ce se strică? Sau ce s-a întâmplat cu frigiderul vechi pe care mama l-a înlocuit pentru că nu mai funcționa? Oare unde ajung toate aceste obiecte? La groapa de gunoi? O, nu, nu ar trebui să fie duse acolo.

Tot ce funcționează cu ajutorul bateriilor sau este conectat la priză este considerat echipament electric, inclusiv becurile și neoanele. Interesant, nu? Și hai să îți mai spun ceva – aceste obiecte conțin materiale reciclabile: plastic, sticlă, metale prețioase, inclusiv substanțe periculoase pentru mediu și sănătate.

Reciclarea începe cu un gest simplu al predării la punctele de colectare. Acestea pot fi chiar la școala, la supermarket, la magazinul de electronice și de ce nu chiar la punctele de colectare puse la dispoziție de primărie în apropiere de casa noastră. Ce se întâmplă apoi? De acolo ele sunt preluate și duse la fabrica de reciclare unde în urma proceselor tehnologice fracțiile rezultate sunt împărțite pe categorii și reintră în procesul de producție a unor echipamente noi.

De exemplu, ECOTIC, organizație care activează în domeniul managementului deșeurilor electrice, pune la dispoziția publicului numărul unic 021 9641. Sunând la acest număr poți afla ce să faci cu echipamentele tale uzate care nu mai pot fi folosite sau reparate. Când ai timp fă puțin curat în camera ta, sortează jucăriile și ajută planeta reciclându-le.

EDUboost

RECICLAREA DEȘEURILOR ELECTRONICE

Un proiect finanțat de Organizația ECOTIC.

Completează, semnează și alege să depui formularul 230 online, fără drumuri la ANAF, pentru NOI!

Dragi prieteni, e din nou perioada în care puteți alege către cine direcționați gratuit cei 3,5% din impozitul anual. Ne-ar plăcea să fim alegerea voastră în acest an, mai ales că știm cât de mult iubiți poveștile! Vă mulțumim!

Ca să facem procesul cât mai ușor, ne-am înscris pe o platformă unde puteți completa online Formularul 230:

Ne găsiți la ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ BIGGER PICTURE.

Desigur, puteți alege să mergeți direct cu formularul completat la ANAF sau îl puteți trimite prin Poștă, cu confirmare de primire. Ne-am bucura să fim primii în gândurile voastre atunci când vine vorba de povești, podcast-uri, materiale educative de calitate și... declarația 230.

Mulțumim!
Echipa de povestitori