Risipa alimentară se referă la orice alimente care sunt aruncate. În ferme, fructele și legumele care nu arată perfect sunt adesea aruncate. În magazine, alimentele care sunt aproape de data de expirare sau care nu sunt vândute la timp sunt aruncate. În casele noastre, se aruncă resturile sau alimentele pe care le-am uitat în frigider.
Risipa alimentară nu este doar despre aruncarea alimentelor. Are efecte mult mai mari:
Mediu: Când alimentele sunt risipite, toate resursele folosite pentru a produce acele alimente – cum ar fi apa, terenul și energia – sunt de asemenea risipite. De asemenea, când resturile alimentare ajung în gropile de gunoi, produc metan, un gaz cu efect de seră puternic care contribuie la schimbările climatice.
Costuri Economice: Cultivarea, procesarea, transportul și depozitarea alimentelor costă mult. Când acele alimente sunt risipite, toți acei bani sunt pierduți.
Impact Social: Milioane de oameni din întreaga lume nu au suficiente alimente. Alimentele care sunt risipite ar putea ajuta la hrănirea celor în nevoie.
Descarcă fișa!
Un proiect sprijinit de