Heidi, fetița munților

Ca toate poveștile, și aceasta începe cu a fost odată… o femeie tânără și voinică pe nume Dete. Pășind încet pe poteca ce ducea spre satul său natal, Dorfli, ținând de mână o fetiță de 5 ani cu obrajii aprinși, auzi dintr-o dată:

  • Unde duci copila asta, Dete?
  • O duc la Unchiu, e fetița orfană rămasă după sora mea.
  • Ce tot spui? Nu se poate să o duci la bătrânul acela ursuz din mijlocul munților. Știi că toți îl ocolesc și se tem de el!
  • Îmi pare rău, e bunicul fetiței și trebuie să o duc. Până azi am ținut-o la mine, dar acum mi s-a oferit o slujbă foarte bună și nu pot refuza.

Și așa a început aventura lui Heidi alături de „unchiul din munți”, un bătrân pe care toți sătenii în considerau ciudat, retras singur cu cele două capre ale sale. Cabana lui, așezată în bătaia vântului și a soarelui, avea în spatele curții trei brazi. Când Heidi ajunse acolo bunicul stătea pe o bancă, cu pipa în gură, uitându-se liniștit la întreaga vale.

Completează, semnează și alege să depui formularul 230 online, fără drumuri la ANAF, pentru NOI!

Dragi prieteni, e din nou perioada în care puteți alege către cine direcționați gratuit cei 3,5% din impozitul anual. Ne-ar plăcea să fim alegerea voastră în acest an, mai ales că știm cât de mult iubiți poveștile! Vă mulțumim!

Ca să facem procesul cât mai ușor, ne-am înscris pe o platformă unde puteți completa online Formularul 230:

Ne găsiți la ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ BIGGER PICTURE.

Desigur, puteți alege să mergeți direct cu formularul completat la ANAF sau îl puteți trimite prin Poștă, cu confirmare de primire. Ne-am bucura să fim primii în gândurile voastre atunci când vine vorba de povești, podcast-uri, materiale educative de calitate și... declarația 230.

Mulțumim!
Echipa de povestitori