Henri Coandă Quiz

Henri Marie Coandă este unul dintre cei mai mari inventatori ai secolului XX. El a proiectat peste 10 tipuri de avioane, fiind întotdeauna fascinat de „miracolul vântului”, pasiune care a stat la baza celor mai importante invenţii ale lumii. 

Henri Coandă Quiz

ȘTIAȚI CĂ?

Henri Coandă Quiz
Henri Coandă Quiz

Henri Coandă a inventat farfuria zburătoare și trenul de mare viteză.

Henri Coandă Quiz

De-a lungul vieții Henri Coandă a avut peste 250 de invenţii şi peste 700 de brevete din diverse domenii precum aeronautică, transporturi, industrie, medicină, biologie, protecţia mediului, construcții.

Henri Coandă Quiz

Coandă a fost atras și de artă, fiind bun prieten cu Brâncuşi. Se pare că inventatorul a realizat și câteva sculpturi despre care nu se știu prea multe detalii astăzi și totodată a cântat la violoncel.

SĂ ȚINEM MINTE!

Henri Coandă Quiz

În anul anul 1910 Henri Coandă a creat şi testat în aer primul avion cu reacţie din lume numit „Coandă 1910”.

Henri Coandă Quiz

Inventatorul a observat un fenomen care l-a făcut celebru în întreaga lume și care azi îi poartă numele. Efectul Coandă  este tendința unui lichid de a sta lipit de o suprafață. Coandă a observat acest efect în timp ce se juca cu o picătură de apă care venea pe robinet.

Henri Coandă Quiz

Cel mai mare aeroport din România se numește Aeroportul Internațional Henri Coandă și se află în Otopeni – București.

FUN FACTS

Henri Coandă Quiz

Încă din copilărie Henri era fascinat de vânt și zborul păsărilor. El voia să își construiască propria pasăre atunci când va crește mare.

Henri Coandă Quiz

Henri Coandă e autorul a numeroase invenții precum: prima sanie-automobil propulsată de un motor cu reacţie, primul tren aerodinamic, un material de construcţie numit beton-lemnul, folosit pentru decoraţiuni și multe altele.

Henri Coandă Quiz

La insistențele tatălui său, generalul Constantin Coandă, inventatorul a urmat școala militară și absolvit cu gradul de sergent major. Vi-l puteți imagina pe Henri Coandă în armată?

Henri Coandă Quiz

POVEȘTI

Ascultă / Vezi povestea lui Henri Coandă. Descoperă și poveștile altor oameni deosebiți și  cunoscuți în întrega lume în secțiunea Români de poveste.

Henri Coandă Quiz

Ai citit tot? Ești gata să răspunzi la întrebări?

 Testăm ce ai învățat?

START QUIZ!

Alege răspunsul / răspunsurile corecte și fă-l pe smiley să zâmbească!

Succes!

Români de poveste este un proiect finanțat de StartONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Henri Coandă Quiz