Ion Creangă

Știați că poveștile adevărate încep cu a fost odată? Află povestea lui Ion Creangă, unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori români.

In anul 1837 în căsuța cu ferestre mici din satul Humulești s-a născut Ion Creangă, cel mai mare fiu al lui Ştefan a Petrii Ciubotariul şi Smaranda Creangă.

Peste ani, povestitorul avea să descrie casa părintească atât de frumos încât trebuie să aflați și voi: “Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele (…) la stâlpul hornului unde lega mama o sfoară cu ciucuri la capăt, de crăpau mâţele jucându-se cu ei, (…) la cuptorul pe care ma ascundeam, când ne jucam noi, băieţii, de-a ascunselea, şi la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie! Băiețelul din Humulești era „vesel ca vremea bună și copilăros ca vântul”.

Rezolvă și Quiz-ul sau ascultă Pupăza din tei.

Ascultă și alte povești din colecția Români de poveste.

O poveste bazată pe articole online și print, interviuri și documente din arhive publice. Dialogul conține exprimări din textul scris de Ion Creangă, adaptate pentru a fi mai ușor de înțeles în lipsa unui dicționar de arhaisme și regionalisme.

ISBN 978-973-0-30859-4

Ion Creangă
Ion Creangă
Episodul 18

Români de poveste

49.00 lei

Și poveștile adevărate încep cu… A FOST ODATĂ.