I. L. Caragiale

Considerat cel mai bun dramaturg român I. L. Caragiale este un om al timpului său cu un talent greu de egalat. Deși a scris doar nouă piese, el este pentru români ce este Shakespeare pentru englezi, Moliere pentru francezi sau Goldoni pentru italieni. Aclamat și criticat deopotrivă în timpul vieții, Caragiale a dat viață unor personaje memorabile în literatura română.

Ion Luca Caragiale s-a născut la 30 ianuarie 1852, în satul Haimanale, lângă Ploiești. Mama lui, Ecaterina Caraboa era fiica unui negustor brașovean înstărit, iar tatăl său, Luca Caragiale era secretar la mănăstirea Mărgineni. Pădurile din apropierea casei i-au fost loc de joacă în primii ani de viață. Iancu era zglobiu și punea la cale tot felul de pozne – șterpelea mere de la vecini sau aduna ceata de copii din mahala și, cu multa alergătură și gălăgie, înălța câte un zmeu de hârtie cu o coadă lungă de câțiva metri

Rezolvă și Quiz-ul.

O poveste bazată pe articole online și print, interviuri și documente din arhive publice. Dialogul conține exprimări formulate de echipa afostodată, adaptate pe înțelesul copiilor.

Ascultă și alte povești din seria Români de poveste. 

Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii

I. L. Caragiale
I. L. Caragiale
Episodul 16

Români de poveste

49.00 lei

Și poveștile adevărate încep cu… A FOST ODATĂ.