Emil Racoviță

Unul dintre cei mai mari exploratori și oameni de știință români, Emil Racoviță a avut o viață desprinsă din cărțile de aventuri. A ajuns aproape de Polul Sud, s-a scufundat pe fundul mărilor și a transformat studierea viețuitoarelor din peșteri într-o nouă știință.

Savant, explorator, biolog, scafandru și speolog, Emil Racoviță a navigat pe oceane îndepărtate și a ajuns în adâncuri întunecate, fiind de fiecare dată condus de curaj și curiozitate.

Racoviță s-a născut în anul 1868, într-o familie de boieri moldoveni înstăriți, la Iași. Tatăl său era urmașul direct al unor domnitori din Moldova și Țara Românească. În casa din Copou se auzeau zilnic acorduri muzicale, mama sa fiind o pianistă foarte talentată. Sub masa din lemn de mahon din salon, Emil o asculta și construia lumi imaginare. Era pe rând căpitan de corabie, explorator sau conductor de locomotivă.

Rezolvă și Quiz-ul.

Proiect realizat cu sprijinul Fundația Bosch România

Emil Racoviță

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

Emil Racoviță

O poveste bazată pe articole online și print, interviuri și documente din arhive publice. Dialogul conține exprimări adaptate pe înțelesul copiilor.

Emil Racoviță
Episodul 10

Români de poveste

49.00 lei

Și poveștile adevărate încep cu… A FOST ODATĂ.