Ana Maria Brânză Quiz

ȘTIAȚI CĂ…

Ana Maria Brânză este unul dintre cei mai îndrăgiți ambasadori ai sportului românesc în țară și peste hotare? Fiind o promotoare activă a sportului în rândul tinerilor, participă frecvent la evenimente destinate acestora, ajutându-i să își descopere vocația și motivația. Este activă pe Social Media și o poți descoperi dacă ai cont de Facebook, Instagram sau Youtube?

Bunicul și tatăl Anei au fost militari de carieră? Încă din copilărie Ana-Maria a fost fascinată de uniforma militară. Ea își amintește că îmbrăca adesea vestoanele și se plimba în fața oglinzii. Sportul a adus-o mai aproape de activitatea militară și acum are grad de maior.

Dacă nu ar fi făcut scrimă, Anei i-ar fi plăcut să devină psiholog?

Ana Maria Brânză a lansat o colecție de tricouri inspirate din viața sa. Pe ele sunt imprimate mai multe simboluri ale scrimei: masca tricoloră, spada, steagul național. Pasionată de fashion, ea a lansat acest proiect cu sloganul „Avem grijă de valorile noastre!” 

SĂ ȚINEM MINTE

Ana Maria Brânză crede că sportul e mult mai mult decât o activitate fizică, iar scrima e mai mult decât un job. Sportul înseamnă disciplină, intuiție, antrenament, ambiție și responsabilitate. Atât la nivel fizic, cât mai ales psihic. 

Ana Maria Brânză este campioană națională, europeană, mondială, olimpică și a făcut parte din Team România la scrimă peste 20 de ani.

Dragostea Anei pentru scrimă a luat naștere în Sala de scrimă a Complexului Sportiv Ghencea sub îndrumarea antrenorului Radu Szilaghy care i-a oferit o spadă, singura armă din sală cu mâner pentru stângaci.

FUN FACTS

În copilărie, după fiecare antrenament reușit, Ana primea de la antrenor câte o ciocolată mică Scufița Roșie. Deși nu mai există acest sortiment, încă poți găsi fotografii pe internet: rotundă, îmbrăcată în staniol, cu interior fondant.

„Brânzica” a fost porecla Anei încă din copilărie și așa i s-a spus mult timp, inclusiv în cantonamente și la internat.

Prima dată când a pășit în sala de scrimă a crezut că merge la sala de „crimă” pentru că așa îl auzise pe fratele ei numind în glumă locul în care voia să o ducă.

La școală singura problemă a Anei erau pampoanele. Avea părul destul de scurt, iar mama sa insista să îi facă două codiţe prinse cu pampoane şi bentiţa albă.

START QUIZ