Ana Maria Brânză

En garde! Gata de asalt? Stai, stai, nu ne luptăm de-adevăratelea, ci jucăm un joc… serios, elegant, manierat și inventiv. Jocul acesta se numește scrimă și, chiar dacă primul tău gând merge spre cavaleri care își apără onoarea, adevărul este că, scrima este un sport olimpic de mânuire a spadei, floretei sau sabiei ce a luat naștere la finalul secolului al XVII-lea în Italia.

Numele țării noastre a fost rostit de nenumărate ori în competiții de scrimă, mai ales odată cu apariția în concursuri a Anei Maria Brânză, românca de poveste care a câștigat 3 medalii olimpice și peste 20 de medalii mondiale și europene în cei 21 de ani de carieră în sport. Ascultă povestea ei și vei descoperi cât de multă bucurie îți poate aduce performanța și totodată cât de important este să îți urmezi visul, indiferent de obstacole și greutăți. Etes-vous pret(e)s? Allez!

Rezolvă și Quiz-ul.

O poveste bazată pe articole online și documente din arhive publice. Dialogul conține numeroase exprimări formulate de echipa afostodată, adaptate pe înțelesul copiilor.

Românce de poveste este un proiect realizat cu sprijinul

Mihai Eminescu