Alexandru Ioan Cuza

Află chiar acum povestea lui Alexandru Ioan Cuza, fondatorul României moderne, domnitorul care a unit Principatele Române la 24 ianuarie 1859.

Bună! Facem un joc? Ghicește personajul urmărind descrierea următoare: imaginează-ți că privești un tablou care ilustrează un domnitor cu favoriți și mustață, îmbrăcat în uniformă militară cu epoleți și nasturi aurii, stând în picioare, cu mâna dreaptă pe o carte și mâna stângă pe garda sabiei. Știi pe cine am descris? Pe nimeni altul decât Alexandru Ioan Cuza. Trebuie să știi că în timpul domniei lui Cuza a fost prima dată când țara noastră s-a numit România! A fost momentul în care ne-am transformat dintr-o țară care plătea tribut turcilor într-una modernă, capabilă să-și câștige Independența. Hai cu noi într-o poveste despre curaj și patriotism!

Rezolvă și Quiz-ul!

NOTĂ: O poveste bazată pe articole online și print, interviuri și documente din arhive publice. Dialogul conține exprimări formulate de echipa afostodată, adaptate pe înțelesul copiilor. Unele dintre citate au fost preluate din „Legende, tradiţii şi amintiri istorice adunate din Oltenia şi Muscel”.