Ana Aslan

Femeia care a adus la realitate basmul „Tinerețe fără bătrânețe” credea că „Să fii veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viață pentru care să lupți și pe care să îl cucerești”.

Una dintre figurile cele mai cunoscute ale ştiinţei româneşti, profesoara Ana Aslan și-a dedicat întreaga viață muncii sale, iar descoperirile sale remarcabile în gerontologie, știința care studiază vârsta a treia, au avut un mare impact asupra lumii medicale. Numele ei a făcut înconjurul pământului, fiind unul dintre cei mai buni ambasadori ai României.

După ce familia se mută la București, Ana studiază la Școala Centrală. Impresionată de realizările lui Aurel Vlaicu, la 16 ani își propune să devină pilot și chiar ajunge să zboare cu un mic aparat de tip Bristol – Coandă. Într-un final, își găsește adevărata chemare studiind anatomia și hotărăște să devină medic.

Ana Aslan este omul care și-a dorit sa învingă timpul și a arătat că este posibil ca o persoană cu vârstă înaintată să aibă o viață sănătoasă și activă.

Poate de aceea trebuie sa fim atenti la cuvintele sale – Eu în general trăiesc în prezent şi în viitor. Nu mă gândesc la trecut. Nici nu îmi amintesc de trecut. Şi cred că altă trăsătură care m-a ajutat este aceea că nu regret nimic. Aşa am fost în viaţă şi aşa sunt acum. Nu regret nimic.

Rezolvă și Quiz-ul.

Un proiect cultural susținut și patronat de

Ana Aslan
Ana Aslan

Ana Aslan
Episodul 24