Smaranda Brăescu

Ai zburat vreodată cu avionul? Cum e să privești lumea de sus, de deasupra norilor și să vezi copacii cât un vârf de ac sau acoperișurile cât un băț de chibrit?

Dar mai ales… cum ar fi să știi că ești printre primii oameni care s-au urcat în avion și s-au înălțat în perioadele de început ale aviației? Ascultă povestea unei femei care a trecut peste orice prejudecată a timpului său pentru a-și îndeplini visul: să zboare.

Ea este Smaranda Brăescu, iar în anul 2022 se împlinesc 90 de ani de la saltul istoric cu care a marcat recordul mondial la parașutism. Supranumită Regina Aerului, ea a fost prima paraşutistă româncă și prima aviatoare care a traversat Marea Mediterană cu un avion cu un singur motor.

Cer senin și audiție plăcută!

Smaranda Brăescu

Rezolvă și Quiz-ul.

O poveste bazată pe articole online, interviuri și documente din arhive publice, Universul. Dialogul conține numeroase exprimări formulate de echipa afostodată, adaptate pe înțelesul copiilor.

Românce de poveste este un proiect realizat cu sprijinul

Mihai Eminescu

Completează, semnează și alege să depui formularul 230 online, fără drumuri la ANAF, pentru NOI!

Dragi prieteni, e din nou perioada în care puteți alege către cine direcționați gratuit cei 3,5% din impozitul anual. Ne-ar plăcea să fim alegerea voastră în acest an, mai ales că știm cât de mult iubiți poveștile! Vă mulțumim!

Ca să facem procesul cât mai ușor, ne-am înscris pe o platformă unde puteți completa online Formularul 230:

Ne găsiți la ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE DIGITALĂ BIGGER PICTURE.

Desigur, puteți alege să mergeți direct cu formularul completat la ANAF sau îl puteți trimite prin Poștă, cu confirmare de primire. Ne-am bucura să fim primii în gândurile voastre atunci când vine vorba de povești, podcast-uri, materiale educative de calitate și... declarația 230.

Mulțumim!
Echipa de povestitori