Sofia Nădejde

Te-ai întrebat de ce sunt atât de puține femei despre care înveți în cărțile de istorie, literatură sau științe? Poți să dai câteva exemple de femei remarcabile pe care România le-a avut de-a lungul vremii? Pentru noi, româncele de poveste sunt femei care au creat, au făcut descoperiri în știință, au militat pentru diverse drepturi, au crescut copii și au avut grijă de familiile lor, au alinat suferințele celor de pe front, au marcat performanțe în sport, au fost, pe scurt, deschizătoare de drumuri în multe domenii.

Adesea însă, tocmai pentru că au fost femei, nu au avut parte de recunoștința pe care o meritau. Îndreptăm împreună acest lucru în zilele noastre și îți propunem să asculți povestea unei femei care a luptat toată viaţa pentru a demonstra că femeile sunt egale cu bărbaţii.

O voce importantă a vremurilor sale, Sofia Nădejde a fost prima femeie din România care a condus o revistă literară și a scris primul roman feminist din istoria literaturii române. Vei înțelege mai multe din povestea următoare, ascultă cu atenție!

Rezolvă și Quiz-ul.

O poveste bazată pe articole online și documente din arhive publice. Dialogul conține numeroase exprimări formulate de echipa afostodată, adaptate pe înțelesul copiilor.

Românce de poveste este un proiect realizat cu sprijinul

Mihai Eminescu
Sofia Nădejde
Episodul 19